
Voedingswaarde 100 gram Zurkel of Zuring
BEPERKT toegestaan
6.0g koolhydraten
2,0g eiwit
0,2g vet
Zuring of zurkel is familie van de rabarber.
Verse zuring is vrij moeilijk in de supermarkt te krijgen, maar er is niets eenvoudiger dan het telen van zurkel/zuring. De plant groeit overal, zelfs op plekken waar de zon niet aankan. In de supermarkten vinden we ze gemakkelijker in klein bokaaltjes
Zurkel heeft brede, langwerpige en groene blaadjes met een frisse, zure smaak.Het doet een beetje aan spinazie denken. Zurkel wordt veelal verwerkt in soepen, sauzen en salades. Het wordt ook als kruid gebruikt.
Gebruik en bereiding: De bladen wassen en de middennerf verwijderen. Op de zure smaak een beetje te temperen, kan je de zuring eerst een minuut blancheren. De bereidingswijze is hetzelfde als die van spinazie. Giet tussendoor het water af en voeg nieuw water toe. Je kan zuring verwerken in salades, soepen, omeletten, en het is onmisbaar bij paling in ‘t groen. Zuring wordt ook als kruid gebruikt.
RECENTE REACTIES