
Het aspergeseizoen is begonnen.
Tot eind juni zullen ze weer volop verkrijgbaar zijn. Hier wat tips voor het bereiden en serveren van je asperges. Asperges zijn zo smakelijk van zichzelf dat er weinig bereiding bij komt kijken. Hoofdzaak is om ze GOED te koken. Voorbereiding: 10 minuten – Bereidingstijd: 15 minuten Boodschappenlijstje: voor 1 persoon
- 1 zakje aspergesoep product goedkoopste proteïnedieet
- 1 eetlepel olijfolie
- 500 gram witte asperges regel is 1 pond per mond*!
- stengels lente-ui
- Verste kruiden, dille, peterselie, kervel, bieslook
- 1/2 verse citroen
Fase 2 toevoeging vlees/vis:
- 150 gram zalmmoot of gerookte zalm of
- 2 eieren
*Voedingswaarde per 100 gr: We tellen geen calorieën, vandaar dat deze ook niet worden vermeld! In het dieet beperken we de inname van koolhydraten en vetten!
- Eiwit 2 g
- Koolhydraten 10 mg
- Calcium 20 mg
- IJzer 1 mg
- Natrium 5 mg
- Vitamine C 20 mg
Hoe bereid je witte asperges? Schil de asperges van vlak onder het kopje naar beneden. Snijd de houtachtige uiteinden (ca. 3 cm) eraf. Leg de asperges in een wijde pan (of in een speciale aspergepan) met ruim water en breng dit aan de kook met een ½ tl zout. Draai het vuur uit zodra het water kookt en laat de asperges afhankelijk van hun dikte nog 10-15 minuten staan. Je kunt testen of ze niet té gaar zijn door één asperge op je vork te leggen, als ze goed gaar zijn buigen ze iets door. Variatie 1: Bak een omelet bieslook (andere smaak kan/mag ook!) voeg hier verse fijngesneden kruiden als dille en peterselie aan toe. Bak de omelet volgens de omschrijving. Rol hier gekookte asperges in. Garneer met fijngesneden lente-ui of bieslook. Variatie 2: Snijd 2 stengels lente-ui fijn en fruit deze in een steelpannetje op laag vuur. Bereid de aspergesoep met 40 ml minder water. We gaan de soep gebruiken als basis saus. Blus hiermee de gebakken ui af en roer het geheel een paar minuten goed door. Voeg wat verse kruiden toe aan de saus en garneer met lente-ui of verse bieslook. Lekker met 2 gekookte eieren! Serveersuggestie: Fase 2 toevoeging vlees/vis: lekker met een gegrild stukje zalm. Bestrijk de zalm met olijfolie, besprenkel met wat citroen. Gril de zalm in een grilpan of op de BBQ. Serveertip: Lekker met een frisse gemengde salade, wat kiemgroenten en cherrytomaatjes. Wist je dat… Asperges kunnen ook uitstekend bereid worden op de BBQ. Eerst schil je de asperges en laat je ze 5 minuten koken in ruim water, daarna laten afkoelen. Dan leg je ze op de grill; een keer links en een keer rechts. Als ze goed warm zijn kun je ze bestrooien met wat zeezout en peper. Je kunt er ook aspergesaus (gemaakt van Aspergesoep) of olie met een smaakje overheen sprenkelen. Bewaar asperges in een vochtige doek in de koelkast. Je houdt ze dan 3-4 dagen vers. Je kunt asperges koken met een scheutje ketjap of in kruiden bouillon! Asperges kan je ook prima roerbakken met andere groenten of roerbakken met hamblokjes (onderhoudsfase) en serveren met fusilli. Als je de asperges beetgaar wilt hebben, laat ze dan 5-6 min koken. Indien je ze liever door en door gaar wilt hebben, kook ze dan minstens 10 minuten. Om de smaak van de asperges te versterken kun je de schillen in het kokend water doen en mee laten koken.
Snel & Makkelijk eiwitdieet asperge recepten, geschikt voor ieder eiwitdieet vanaf fase 1
RECENTE REACTIES