
Streng fase (2) vlees of vis toegevoegd aan je menu Voorbereiding: 25 minuten Bereiding: 30 minuten Boodschappenlijstje: 1 persoon
- Meergranen beschuit. Product Goedkoopste Proteïnedieet
- 1 kleine ui
- 1 eetlepel knoflookpoeder teentjes knoflook
- 1 el olijfolie
- 1 /4 knolselderij
- 1 blaadjes verse laurier
- 250ml krachtige (magere) kippenbouillon
- 20 ml volle melk
- 50 ml slagroom light (uitzondering)
- 50 g wijnzuurkool (op kamertempratuur)
- 100 gram reuze garnalen
- zeezout
Bereiding: Snijd de ui in halve ringen. Verwarm de olijfolie in een soeppan en fruit de ui glazig en zacht. Snijd met een kartelmes de schil van de knolselderij. Snijd de knolselderij in stukken van 1 centimeter en voeg toe aan de ui. Scheur de laurier in. Voeg bouillon, melk, slagroom, de helft van de zuurkool, knoflook en laurier toe. Breng alles aan de kook en laat 12-15 minuten zachtjes koken tot de knolselderij gaar is. Verwijder het laurierblaadje. Pureer de soep met de staafmixer, schenk door een fijne zeef in een schone pan en breng op smaak met een beetje zeezout. Wok met wat olijfolie de garnalen in circa 5-7 minuten tot ze gaar zijn. Serveersuggestie: Leg de andere helft van de zuurkool in een soepkom (in een diepbord met kookring kan ook). Schep hier de hete soep overheen en garneer met wat verse bieslook of lent-ui. Drapeer de garnalen mooi over de rand van de soepkom. Lekker met een geroosterd broodje of meergranen beschuit.
RECENTE REACTIES