
Witlofschelpjes met Hollandse garnaaltjes, fase 2: Bereidingstijd circa 10 minuten. Boodschappenlijstje per persoon:
- 1 zakje champignongsoep Product goedkoopste proteinedieet
- 100 gram hollandse garnaaltjes
- 4-5 witlofblaadjes
- peper & zout uitzondering:
- 1 eetlepel cremé fraîche
Bereiding: In zeef garnalen onder koud stromend water afspoelen. Garnalen goed laten uitlekken. Als basis gebruiken we een zakje champignongsoep. Bereid de soep met de helft minder water dan normaal. Verwarm de soep (saus) pas in de laatste minuut van de voorbereiding. Meng hier de cremé fraîche en de garnaaltjes doorheen. Was de witlof en gebruik de buitenste mooie bladen. Verdeel over de witlof blaadjes en voeg na smaak wat zout of peper toe. Garneer met een takje verse bieslook. Bereidingstijd circa 15-20 minuten Torentje van zalm fase 2: Boodschappenlijstje per persoon:
- 2 sneetjes brood product goedkoopste proteinedieet
- 150 gram gerookte zalm
- 1 eetlepel olijfolie
- knoflookpoeder
- verse dille
- 1 middelgrote rode ui
- 1/4 komkommer
- Zout en peper uitzondering:
- 1 eetlepel mayonaise light
- 1 eetlepel cremé fraîche light
- 1 eetlepel citroensap
- Garnering: takjes verse kruiden of wat rucola sla
- eetlepel zalm kaviaar
Bereiding: Snijd de rode ui en de komkommer in hele fijne kleine blokjes. Vul de kookring met een laagje rode ui en een laagje komkommer. Snijd de zalm fijn en meng hier de helft van de mayonaise, cremé fraîche, zout en peper en citroensap doorheen. Vul de kookring met de zalm. Goed aandrukken. Meng de overige helft van de mayonaise, cremé fraîche en wat citroensap en schep dit op de zalm. Afmaken met een theelepel zalm kaviaar. Rooster de 2 sneetjes brood en verwijder de korsten. Snijd de sneetjes in driehoekjes. Serveer het zalmtorentje met de toast en garneer met verse takjes kruiden of blaadjes rucola sla. Strooi wat zeezout en verse peper over het torentjes. Bereidingstijd circa 20 minuten Gevulde omelet rolletjes (fase2) Boodschappenlijstje per persoon:
- 1 zakje omelet (smaak naar keuze)
- 50 gram gerookte zalm / of gerookte kip
- 1 hardgekookt ei
- verse bieslook
- 1 rijpe vleestomaat
- 1/4 komkommer Garnering
- Verse blaadjes gemengde sla uitzondering:
- 20 gram geraspte wortel
- 1 eetlepel yogonaise light
Bereiding: Snijd de zalm (kip) in hele fijne stukken. Verwijder van de tomaat de schil en natte binnekant. Snijd de tomaat, bieslook, komkommer in hele fijne stukken. Meng de fijngesnipperde zalm, tomaat, bieslook, komkommer en wortel met de yogonaise en het hardgekookte ei goed door elkaar. Op smaak brengen met wat zout en peper. Bak 2 hele dune omeletten en vul deze met het mengsel. Rol ze dicht en snijd ze in gelijke delen. Gebruik evt. coctail prikkers om de rolletjes bij elkaar te houden. Garneer met wat gemengde sla.
- witlofschelpjes
- zalmtorentje
- Gevulde omelet rolletjes
RECENTE REACTIES