
Voorbereiding: 1 uur
(waarvan 1 uur marineren van de garnalen)
Bereidingstijd: 15 minuten
Boodschappenlijstje: voor 1 persoon
- 1 zakje rijst
Product Goedkoopste Eiwitdieet Proteïnedieet
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 stengels lente-ui
- verse koriander
- verse munt
- knoflookpoeder
- citroengraskruiden
- 1/2 courgette
- 150 gram tijgergarnalen
Frisse komkommer salade:
- 1 komkommer
- 4 eetlepels wijnazijn of natuur azijn
- 1 eetlepel zoetstof (stevia)
- 1 eetlepel olijfolie
- pittige variant: 1/2 rode peper
Voorbereiding: Maak van olijfolie, knoflookpoeder, citroengraskruiden en fijngesneden koriander een marinade. Schep hier de (tijger) garnalen doorheen en laat het geheel een uur trekken.
Bereiding: Bereid 5 minuten vóór serveren, de couscous volgens de omschrijving met 50ml kokend water. Goed roeren! Laat deze even staan. Verhit in een koekenpan met antiaanbaklaag Snijd de courgette in hele dunne plakjes. Bestrijk deze met de marinade van de garnalen. Gril deze in een grilpan (koekenpan kan ook!) om in om in circa 5-6 minuten tot ze zacht zijn, regelmatig keren. Laat de plakjes courgette op een tisue even uitlekken. Bak in een eetlepel olijfolie de fijngesneden lente-ui met wat knoflookpoeder op laag vuur in 5 minuten zacht. Voeg de gemarineerde tijgergarnalen toe en bak het geheel nog circa 5 minuten. Schep in de laatste 2 minuten de couscous en de courgette doorheen. Geheel even goed laten opwarmen.
Serveertip: Garneer met wat blaadjes koriander. Serveer met een heerlijk glaasje verse muntthee. Lekker met een frisse komkommer salade.
Bereiding komkommer zoet/zuur: Maak van 4 eetlepels azijn, olijfolie en één eetlepel zoetstof (evt. wat fijngesneden rode peper) een marinade. Snijd de komkommer in flinterdunne schijfjes. Schep de komkommer door de marinade, goed mengen. Zet het geheel afgedekt in de koelkast en laat het in circa 1,5 uur goed intrekken. Dit kan je ook de dag ervoor al klaar maken dan is het nog lekkerder.
Variatietip: Vervang de garnalen door 150 gram kipfilet.Voeg aan de marinade andere kruiden toe, zoals five pices (Verstegen kruiden) voor een lekker pittige oosterse smaak.
RECENTE REACTIES