
Voorbereiding: 10-15 minuten
Bereiding: 25 minuten
Boodschappenlijstje: voor 1 persoon
Oven + vuurvast schaaltje
- 1 zakje aardappelpuree
Product Goedkoopste Proteïne Dieet - 2 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels tomatenpuree
- ½ rode paprika in kleine stukjes
- ½ aubergine in kleine stukjes
- 2 stengels bleekselderij
- snufje chilipoeder
- uienpoeder
- paprikapoeder
- Zeezout en verste zwarte peper
Bereiding: Verwarm de oven voor op 180º.
Maak de groenten schoon, verwijder de zaadlijsten en uiteinden en snijd de groenten in kleine stukjes. Verhit in een wokpan de olijfolie en bak de paprika en de bleekselderij in 5-7 minuten, voeg de laatste 2 minuten de aubergine en de kruiden toe aan het geheel. Zet het vuur uit en schep de tomatenpuree door de groenten.
Verdeel de groenten over de bodem van het vuurvaste schaaltje. Bereid de aardappelpuree met 100 ml water, goed roeren en bedek hiermee de groenten. Trek met een vork lijntjes in de puree. Plaats het schaaltje in het midden van de voorverwarmde circa 15 minuten, tot er een bruin korstje op komt.
Variatietip: Ook lekker met broccoli, spinazie, of snijboontjes. Houd je van lekker pittig voeg aan de groenten dan een snufje cayennepeper toe. Vervang de gedroogde kruiden door verse kruiden als tijm, rozemarijn of koriander.
Serveersuggestie: Garneer met een takje tijm.
RECENTE REACTIES